Steeds meer gemeenten zetten meer in voor het verduurzamen van de energievoorziening. Steeds meer duurzame energie wordt opgewekt en vaker wordt er energieneutraal gebouwd. Hierbij heeft de o.a. VNG uitgesproken verder te willen gaan met de opslag van duurzame energie.

Om vraag en aanbod van duurzame energie op elkaar af te stemmen is flexibiliteit en opslag nodig. Door lokaal opgewekte duurzame stroom op te slaan in een batterij wordt het mogelijk om het moment van opwekken af te stemmen op het moment van verbruik. Opslag van energie is daardoor de missing link in de transitie naar een duurzame en lokale energievoorziening.

Iwell helpt gemeenten om de duurzaamheidsambitie rondom energieopslag waar te maken.

We maken concreet wat je als gemeenten vandaag al kunt doen met energieopslag, waar het al financieel al uit kan, waar de grootste CO2 besparing mogelijk is en hoe je (markt) partijen kunt stimuleren om aan de slag te gaan met energieopslag.

Voorbeelden bij andere gemeenten
  • Gemeente Utrecht ziet VvE’s als een belangrijke schakel in het proces van verduurzaming. Voor VvE’s is het in een aantal gevallen aantrekkelijk om te investeren in thuisopslag. Maar wanneer wel en wanneer niet? En hoe selecteert een VvE de juiste vorm van thuisopslag? Belangrijke vragen die voor veel VvE’s nog lastig zijn om te beantwoorden. Op basis van de uitkomsten van een haalbaarheidsstudie wordt het mogelijk om VvE’s te informeren en inzicht te geven in de voor- en nadelen van thuisopslag. Vervolgens kan een VvE een weloverwogen afweging maken.
  • Practice what you preach; beginnen bij eigen maatschappelijk vastgoed van een gemeente, door het uitvoeren van een haalbaarheidsonderzoek en de realisatie van energieopslag bij eigen maatschappelijk vastgoed.
  • Voor een gemeente aan haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd naar de mogelijkheden van energieopslag bij scholen.
Meer weten?

Nieuwsgierig hoe onze aanpak werkt? Maak met ons een afspraak en we vertellen graag meer over de mogelijkheden voor uw gemeente. We brengen u dan ook met plezier in contact met gemeenten die u voorgingen.

Interesse?

Meer weten over wat we voor uw organisatie kunnen betekenen?