Hoe onze batterij helpt bij de uitbreiding van het energienet

Electro Power Systems in Geldermalsen is een belangrijke speler in het uitbouwen van het energienet. Door middel van het assembleren en leveren van compactstations en (niet)betreedbare stations helpt zij het Nederlandse stroomnet – wat geteisterd wordt door netcongestie – uit te breiden. Onlangs heeft Electro Power Systems hun gloednieuwe productiehal  feestelijk geopend en is deze volledig operationeel.

Electro Power Systems zorgt ervoor dat (nieuwe) bedrijfspanden volledig en juist worden aangesloten op het net. Maar voor hun eigen nieuwe productiehal was er op het lokale stroomnet te weinig ruimte. De hal – en dan met name de kraanbaan aan het plafond in de hal – kon op de aanwezige netaansluiting niet draaien door gebrek aan piekvermogen. De stroomvraag pieken die de kraanbaan zou veroorzaken waren groter dan de netaansluiting aan kon.

Herhaaldelijk boven de netaansluiting en/of het gecontracteerd transportvermogen uitkomen met je stroomvraag kan vervelende boetes en zelfs uitval van apparaten tot gevolg hebben. Dat wil je uiteraard als fabrikant ten allen tijde voorkomen.

De oplossing voor Electro Power Systems was een Power Cube van iwell met een vermogen van 30 kW en een capaciteit van 35 kWh. De Power Cube helpt binnen milliseconden de pieken op te vangen en zorgt ervoor dat de stroom niet van het net wordt gevraagd maar van het batterijsysteem. Zo stijgen de pieken niet langer boven de beschikbare netaansluiting uit.

Naast het opvangen van pieken in de stroomvraag helpt de Power Cube Electro Power Systems ook bij het opslaan van zonne-energie, gegenereerd door de zonnepanelen op het dak. Hierdoor opereert de productiehal deels op de eigen opgewekte zonne-energie. En zo kon de spiksplinternieuwe productiehal onlangs feestelijk worden geopend en draait deze inmiddels op volle toeren.

Soortgelijke casus?

Zorgt jouw netaansluiting en/of gecontracteerd vermogen voor een obstakel in je groeiplannen of duurzame ambities? Laat je niet langer beperken door netcapaciteit met een slim batterijsysteem. Lees hier meer over hoe het werkt.

Vorige slide
Volgende slide

Welke Cube is er voor jou?

Ontdek welk slim batterijsysteem de beste oplossing biedt voor jouw duurzaamheidsdoelstelling.

Reageer op dit artikel