E. van Wijk Logistics verduurzaamt alsnog in netcongestiegebied

E. van Wijk Group – een internationaal logistiek bedrijf met meer dan 75 jaar ervaring – blijft innovatief in een markt vol uitdagingen. Het bedrijf wil verduurzamen en doet dat onder andere door in de nabije toekomst in te zetten op duurzaam opgeladen e-trucks, batterijen en zonnepanelen. En dat is nog niet zo makkelijk, omdat hun kantoorlocatie in Giessen geteisterd wordt door netcongestie.

Eigen opgewekte schone stroom

Om de e-trucks duurzaam te kunnen laden en optimaal gebruik te maken van het gebouw van de E. van Wijk Group wordt er door Zonnegilde een zonnestroomsysteem met maarliefst 2.800 zonnepanelen geïnstalleerd. Genoeg om naar verwachting zo’n 1.412 MWh aan duurzame energie op jaarbasis op te wekken. “Met het “Laden op Zon” concept van Zonnegilde helpen wij bedrijven in de transportsector in de volgende stap om elektrisch rijden mogelijk te maken.” aldus Gerard de Ruiter van Zonnegilde.

De zonnestroom mag niet worden teruggeleverd, omdat het lokale stroomnet overbelast is en moet dus volledig benut of gecontroleerd worden door E. van Wijk Group zelf. 

Oplossing

Als oplossing plaatst iwell een slim batterijsysteem met een vermogen van 1 MW en een capaciteit van 4,3 MWh. Zo kan er ondanks netcongestie alsnog het hoge gevraagde vermogen van de snelladers van e-trucks worden geleverd. Tegelijkertijd is er voldoende capaciteit beschikbaar om zonnestroom op te slaan en te leveren aan de snelladers.

Het slimme batterijsysteem is geïntegreerd met de grootste energieslurpers en opwekkers van het terrein. Het systeem stuurt de zonnepanelen en snelladers voor de e-trucks aan en bewaakt ondertussen de netaansluiting. Hiermee fungeert het slimme batterijsysteem als een dirigent van de lokale energiestromen. Zo is er altijd voldoende stroom beschikbaar op het juiste moment op de juiste plek in de juiste hoeveelheid.

Voorsorteren op een groene toekomst

Ewout van Wijk – CEO van de E. van Wijk Group verdient wat ons betreft alle lof voor zijn visie op de toekomst van de transportsector. Hij erkent dat de energietransitie de kern van zijn bedrijf gaat veranderen. Energie en energiemanagement worden een steeds belangrijker onderdeel van zijn transport business. Hij kiest voor een intelligente en innovatieve aanpak. In plaats van af te wachten tot de wal het schip keert, maakt Ewout nu al werk van een all-electric verdienmodellen. Als iwell zijn we er trots op het feit dat we de E. van Wijk Group daarbij kunnen helpen.

Ewout van Wijk zegt voor iwell te hebben gekozen vanwege “de intelligentie en flexibiliteit van het batterijsysteem rondom het rondom het managen van mijn energie on site en de bewezen track-record in een relatief nieuwe markt”. 

Aan de slag?

Wil je weten wat congestie, e-trucks en zonnepanelen voor jouw logistieke bedrijf betekenen? Doe de quickscan of plan een afspraak in.

Welke Cube is er voor jou?

Ontdek welk slim batterijsysteem de beste oplossing biedt voor jouw duurzaamheidsdoelstelling.

Reageer op dit artikel