Werkbezoek aan Connectr Energy Demo Field zet aan tot nieuwe ideeën tegen netcongestie

ARNHEM, 09 maart 2024 – Connectr opende in 2023 het Energy Demo Field, een terrein ingericht als proeftuin voor technologische innovatie op het gebied van energieopslag op het Industriepark Kleefse Waard. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) vaardigde op 6 maart een team van ambtenaren af van de werkgroep Landelijk Actieprogramma Netcongestie. Het doel van de sessie: kennis delen en oplossingen voor netcongestie vormgeven.

Door netcongestie staan op dit moment ruim 10.000 organisaties op de wachtlijst voor een aansluiting op het stroomnet. Duurzame energie-oplossingen zoals energieopslag via batterijsystemen bieden een uitkomst om netcongestie, en daarmee deze wachtlijsten, tegen te gaan. Door stroom op te wekken en op te slaan op de plek waar het wordt gebruikt, hoef je minder stroom te transporteren en kan je netcongestie oplossen.

Groot belang samenwerking overheid en sectoren

iwell is als een van de sectorpartijen bezig met het plaatsen van een test-batterijsysteem en is uitgenodigd om een pitch te geven aan het team van afgevaardigden van EZK. Jan Willem de Jong, CEO bij iwell: ‘’De nummer één oplossing voor netcongestie is samenwerking tussen alle betrokken partijen, van de overheid tot de kleine onderneming. In de proeftuin krijgen ondernemers de mogelijkheid om een passende oplossing voor hun energieprobleem aan den lijve te ondervinden. De tuin biedt niet alleen een locatie tot netwerken, waarbij kennisdeling actief bevorderd wordt, maar ook demonstratie- en testmogelijkheden.’’

Het Energy Demo Field, zoals de proeftuin heet, is een initiatief van Connectr en Energy Storage NL (ESNL) en gesitueerd op het Industriepark Kleefse Waard (IPKW) in Arnhem. Bekijk de website voor meer informatie over het Energy Demo Field.

Welke Cube is er voor jou?

Ontdek welk slim batterijsysteem de beste oplossing biedt voor jouw duurzaamheidsdoelstelling.

Reageer op dit artikel