iwell noteert 153 procent groei in 2023

UTRECHT, 30 januari 2024一De omzet van energiebedrijf iwell, dat ondernemers voorziet van intelligente batterij- en energiemanagementsystemen, steeg in 2023 met 153%. Sinds 2021 groeit iwell stormachtig met een gerealiseerde groei van ruim 1600%.

iwell levert slimme batterijsystemen aan bedrijven, waardoor zij minder afhankelijk zijn van het door congestie geplaagde Nederlandse stroomnet. In 2023 realiseerde iwell projecten bij onder andere PostNL, Arriva en Oegema Transport.

Jan Willem de Jong, oprichter en CEO van iwell: “Bedrijven in heel Europa kampen met meerdere energie-uitdagingen: hoge en onvoorspelbare energieprijzen, niet kunnen uitbreiden door netcongestie en striktere duurzaamheidseisen.” Met onze oplossingen worden ondernemers minder afhankelijk van het stroomnet. Daarnaast krijgen ze controle over de energie die ze zelf opwekken met zonnepanelen of windturbines en de prijs die ze voor energie betalen. Ook dragen de systemen van iwell positief bij aan de energietransitie richting hernieuwbare bronnen”, zegt De Jong. “Dat alles is aantrekkelijk doordat we ondernemers een verdienmodel bieden, want verduurzaming moet ook lonen. We moeten onze groei verder versnellen, want de nood bij duizenden Nederlanders en in andere landen is hoog.”


De Punt in Barendrecht. Het zonneveld is direct gekoppeld aan een batterijsysteem van iwell.

Naast batterij-oplossingen voor bedrijven, biedt iwell sinds vorig jaar ook systemen voor zon- en windparken tot 50 MWh. De Punt in Barendrecht is het eerste opgeleverde project dat direct naast een zonnepark gelegen is.

Utrecht Energy Hub
De groei en de ambities vereisen ook uitbreiding van het team van iwell. In totaal voegden zich het afgelopen jaar 25 nieuwe mensen bij het Utrechtse bedrijf, een groei van 93%. De Jong: “We zien heel duidelijk dat werken aan oplossingen voor de energietransitie talent aanspreekt. Onze sector biedt volop kansen en dat trekt ambitieuze en slimme mensen aan waarvoor we nu ons kantoor hebben uitgebreid van 400 naar 1100 m2. Daarmee hebben we plek voor zo’n 120 collega’s en we zijn nog volop aan het werven voor de volgende fase. Inmiddels kunnen we wel spreken van een ware Energy Hub in het midden van het land.”

Uitbreiding Duitsland
In november vorig jaar opende iwell ook een tweede kantoor in Duitsland, een markt waar net als in Nederland een toenemende urgentie bestaat om te verduurzamen. Vanuit het kantoor in Düsseldorf werkt iwell aan het helpen van Duitse ondernemers. De eerste projecten bevinden zich reeds in de afrondende fase.

Welke Cube is er voor jou?

Ontdek welk slim batterijsysteem de beste oplossing biedt voor jouw duurzaamheidsdoelstelling.

Reageer op dit artikel