Netcongestie kaart

Met de netcongestie kaart krijg je inzicht in de huidge status van de afname en invoeding op het elektriciteitsnet.

Actuele netcongestie kaart

Voor actuele informatie over netcongestie in Nederland, kun je de netcongestie kaart bekijken van Netbeheer Nederland. Deze interactieve tool geeft een nog gedetailleerder beeld van de huidige capaciteit van het elektriciteitsnet op verschillende locaties. Door deze kaart regelmatig te checken, kun je beter plannen en anticiperen op mogelijke capaciteitsproblemen in jouw regio.

Doe de quick-scan & ontdek welke batterijoplossing past bij je organisatie!

Wat is de status van netcongestie in mijn regio?

Netcongestie is in de afgelopen 5 jaar een steeds groter probleem geworden voor de maatschappij. Veel bedrijven ondervinden nu al hinder van deze situatie of zullen dit in de toekomst gaan ervaren. Ervaart jouw organisatie al problemen, of verwacht je toekomstige uitdagingen? Ontdek hier hoe iwell kan helpen.

Hoe werkt de netcongestie kaart?

De kleurcodes voor transportcapaciteit geven snel inzicht in de beschikbaarheid van het elektriciteitsnetwerk: transparant voor beschikbaarheid, geel voor beperkte capaciteit, oranje voor afwachting van congestiemanagement resultaten, en rood voor geen beschikbare capaciteit. Met congestiemanagement kunnen sommige gebieden toch capaciteit verkrijgen, aangeduid met overeenkomstige kleurcodes, afhankelijk van de mate van beschikbare capaciteit.

Netcongestie kaart afname

Netcongestie kaart afname

Betekenis van kleurcodes voor transportcapaciteit

Met toepassing van congestiemanagement

Netcongestie kaart invoeding

Netcongestie kaart invoeding

Doe de quick-scan en kom er achter welk batterijsysteem past bij jouw organisatie.