De mensen van iwell: Ontmoet Technisch Projectmanager Hasib

Vanaf het moment dat een bedrijf een slimme batterij bij iwell aanschaft, zorgt Hasib, onze Technisch Projectmanager, ervoor dat het batterijsysteem efficiënt, veilig en doeltreffend wordt gerealiseerd. Hij houdt het grote geheel nauwlettend in de gaten en schakelt continu tussen de verschillende teams binnen iwell, leveranciers en de klant. “Ik ben dol op technologie en mensen. Vaak zijn dit twee uiterste, maar deze functie biedt de ideale mix van beide.”

Van pionier naar marktleider

Met mijn achtergrond in energiewetenschappen ben ik altijd al gefascineerd geweest door batterijen als oplossing voor energieopslag. Toen ik ruim drie jaar geleden bij iwell begon, waren we een van de weinige spelers in Nederland die zich bezighielden met batterijsystemen. Destijds geloofden niet veel bedrijven in het nut van energieopslag. De energieprijzen waren laag en men dacht dat het elektriciteitsnet een koperen plaat was. Maar toen de energieprijzen plotseling stegen en bedrijven door netcongestie in de problemen kwamen, maakte iwell een enorme sprong vooruit. We voerden aanzienlijk meer projecten uit en onze batterijsystemen werden groter. Hoe ver we zijn gekomen, wordt pas echt duidelijk als je kijkt naar het materiaal dat we binnenkrijgen. Afgelopen jaar waren dat maar liefst 40 containers, terwijl anderhalf jaar geleden twee pallets genoeg waren. Wat me drie jaar geleden naar iwell trok, is nog steeds hetzelfde: de vastberadenheid om door te zetten, zelfs als het even tegenzit.

De drijvende kracht achter iwell

Een andere belangrijke reden waarom ik voor iwell heb gekozen, zijn de mensen hier. Bij iwell vind je mensen die down to earth zijn, van aanpakken weten, probleemoplossend denken en niet bang zijn om fouten te maken en ervan te leren. Ons motto luidt: actie is belangrijker dan woorden. De toewijding en het talent van de mensen bij iwell hebben ons in staat gesteld om de snelle groei van de afgelopen jaren te meesteren en tegelijkertijd het iwell-DNA te behouden. Voor mij is dit van extra betekenis omdat ik, naast mijn passie voor technologie, ook veel waarde hecht aan sociaal contact en een goede band met mijn collega’s. Ik bloei op interactie met anderen.

Projectrealisatie is teamwork

Omdat ik als Technisch Projectmanager een verbindende schakel ben tussen de teams binnen iwell, klanten en leveranciers, komt het goed van pas dat contact leggen en samenwerken mij energie geeft. Kort samengevat is mijn verantwoordelijkheid in deze rol ervoor te zorgen dat onze batterijsystemen succesvol worden gerealiseerd. Ik neem het als het ware over van het Salesteam en geef het project pas weer door aan onze Asset Managers wanneer de batterij veilig, efficiënt en tip top geïnstalleerd is. De realisatie van een batterijsysteem doe ik natuurlijk niet alleen. We hebben onze monteurs nodig voor het aansluiten van de hardware en onze Software Engineers voor het operationeel maken van de software. Daarnaast hebben we leveranciers waarmee we moeten afstemmen, en werk ik natuurlijk heel nauw samen met de klant om vragen te beantwoorden en hen op de hoogte te houden van de voortgang. Het is dus teamwork!

Zichtbare impact achterlaten

Ik heb eigenlijk drie soorten werkdagen: kantoordagen, projectdagen en installatiedagen. Op kantoordagen begin ik mijn dag rond 8 uur met een kop koffie op kantoor. Ik kijk dan mijn e-mails na en heb meetings over lopende projecten, waarbij we eventuele hobbels en verbeteringen bespreken. Projectdagen zijn vooral klantgericht. Dan bezoek ik (nieuwe) klanten om over hun batterijsysteem te sparren, wensen op te halen en vragen te beantwoorden. Daarnaast heb ik nog een derde soort dag, namelijk een installatiedag. Op dit soort dagen ga ik vroeg naar de projectlocatie, waar de monteurs vaak al aanwezig zijn. Tijdens de installatie houd ik de klant op de hoogte van de installatie en los ik problemen efficiënt op, zoals bijvoorbeeld een vertraagde transporteur. Daarnaast onderhoud ik het contact met onze Software Engineers op kantoor om ervoor te zorgen dat de intelligente software in de batterij naar behoren werkt. Vaak is de installatie tegen zes uur ’s avonds afgerond en sluiten we de batterij aan. Dat is het hoogtepunt van mijn werk. Dan zien we direct de impact die we hebben op de energietransitie. Zo’n tastbaar resultaat is een geweldige beloning.

“Wanneer ik voor het eerst bij de klant kom, is de projectsite nog helemaal leeg. Maar als ik vertrek, laten we samen als team iets heel concreets achter. De impact die we hebben op de energietransitie is duidelijk zichtbaar, en dat geeft me veel voldoening!”

Alle ballen in de lucht houden

Het mooiste aan deze functie is, dat wanneer ik na een installatiedag naar huis rij, ik met trots kan terugkijken op het stukje duurzaamheid dat we aan Nederland hebben toegevoegd. Natuurlijk zijn er ook uitdagingen. Je moet in deze rol veel ballen in de lucht houden. Soms lijkt een project vlot te verlopen, maar net voor de oplevering komen er nog uitdagingen op je pad. Dan moet je ervoor zorgen dat je het project toch kunt afronden, de afspraken met de klant nakomt, maar tegelijkertijd ook snel en efficiënt blijft werken. Je moet prioriteiten kunnen stellen, vooruitplannen en goed kunnen anticiperen. Dat maakt het werk dynamisch. Ook de communicatie kan een uitdaging zijn. De ene klant houdt van duidelijke, directe taal. Dan moet je durven om rechttoe rechtaan te zijn. Andere klanten hebben juist hele andere communicatievoorkeuren, daar moet je de boodschap dus op een andere manier overbrengen. Bij elke nieuwe klant moet je dit opnieuw uitvinden en een relatie opbouwen.

Blik in de toekomst

Ik heb tijdens mijn periode bij iwell een aanzienlijke groei mogen meemaken, en voor de toekomst zie ik nog meer internationale groei voor me. Want uiteindelijk zal elk land dat wil verduurzamen, elektrificeren om van de fossiele brandstoffen af te komen. En daarbij zijn batterijen een essentieel onderdeel. Iwell heeft inmiddels een hoop ervaring, en ik geloof sterk dat we ook in andere Europese landen veel kunnen betekenen op het gebied van batterijopslag. Ik kijk enorm uit naar de toekomst!

Welke Cube is er voor jou?

Ontdek welk slim batterijsysteem de beste oplossing biedt voor jouw duurzaamheidsdoelstelling.

Reageer op dit artikel