De mensen van iwell: Ontmoet onze Office Manager Sophie

Office Manager Sophie draagt op diverse manieren bij aan happiness op het kantoor van iwell. Als echte duizendpoot speelt ze een actieve rol in HR, recruitment, eventmanagement én heeft ze de realisatie van ons gloednieuwe kantoor in Utrecht in goede banen geleid. “Dit is een van mijn favoriete projecten, omdat het letterlijk en figuurlijk iedereen bij elkaar brengt.”

Kantoorgeluk en andere taken

Als Office Manager zorg ik ervoor dat ons kantoor een fijne werkplek is en dat iedereen zijn werk hier zo goed mogelijk kan doen. Dat betekent niet alleen dat de koffie ’s ochtends klaar staat en er dagelijks vers fruit is, maar ook dat ik het contact onderhoud met de schoonmaakploeg en de leaseautocontracten voor onze monteurs regel, zodat ze naar de batterijsystemen kunnen rijden. Naast mijn dagelijkse taken als Office Manager heb ik ook verantwoordelijkheden op het gebied van recruitment, HR en eventmanagement, waardoor mijn rol lekker divers is. Ik voer bijvoorbeeld de eerste gesprekken met potentiële nieuwe collega’s, stel arbeidsovereenkomsten op, ondersteun het management tijdens vergaderingen met aandeelhouders en organiseer evenementen zoals de openingsborrel van ons nieuwe kantoor in Utrecht.

Iedereen weer bij elkaar op het nieuwe kantoor

Ik heb enkele terugkerende taken en werk daarnaast vooral aan grotere projecten die telkens variëren. Neem bijvoorbeeld de realisatie van ons nieuwe kantoor in Utrecht – daar ben ik vanaf dag één bij betrokken. Het geeft me veel voldoening dat er straks een tastbaar resultaat ligt dat hopelijk voor veel happiness zorgt bij mijn collega’s. Dit project was voor mij bijzonder leuk omdat ik hiervoor uitgebreid in gesprek ben gegaan met veel van mijn collega’s om te begrijpen wat zij nodig hebben om zich op kantoor thuis te voelen: waar moet wat komen, wat zijn de behoeften en hoe gaan we de ruimtes functioneel indelen? De laatste maanden werkten we verdeeld over twee verdiepingen vanwege de groei in het aantal nieuwe collega’s. Met de opening van het nieuwe kantoor zitten we nu weer allemaal bij elkaar, wat perfect aansluit bij onze bedrijfscultuur, waarin samenwerken centraal staat.

Samenwerken staat hier hoog in het vaandel

De afgelopen 10 jaar heb ik als Executive Assistant gewerkt, onder andere in finance, zowel in Amsterdam als in Londen. De laatste 5 jaar heb ik gewerkt voor een internationaal bedrijf dat veganistische kookproducten produceerde. De financiële sector kan soms heel hard zijn. Hoewel ik werkte voor een maatschappelijk relevant doel – dat was voor mij heel belangrijk – groeide mijn wens om deel uit te maken van een organisatie met een meer familiaire en positieve werksfeer. Iwell combineert voor mij twee belangrijke elementen: een fantastisch product met grote meerwaarde voor de energietransitie en een sterke teamspirit. Samenwerken staat bij iwell hoog in het vaandel, wat sterk heeft bijgedragen aan mijn keuze voor iwell als werkgever. Daarnaast vind ik het fijn dat ik veel autonomie krijg. Ik heb invloed op mijn werk en geniet van de vrijheid om op mijn eigen manier te werken, zonder strikte voorschriften.

“Iwell creëert niet alleen op productniveau verbinding, maar ook op de werkvloer.”

De juiste culturele fit

Omdat we veel waarde hechten aan het behoud van deze werkcultuur, staat de culturele fit centraal in mijn initiële gesprekken met sollicitanten. Bij het selecteren van potentiële collega’s kijk ik of mensen zich kunnen identificeren met onze kernwaarden: Sustainable, Confident, Caring, Walk the talk. Om me voor te bereiden op de sollicitatiegesprekken, overleg ik met collega’s uit het betreffende team. Zo achterhaal ik welke vaardigheden ze nog meer verwachten van een nieuw teamlid. Bij het werven van een nieuwe Software Engineer bijvoorbeeld, laat ik me bijpraten over de specifieke programma’s waar onze Software Engineers mee werken, zodat ik daar gericht naar kan vragen. Het leuke hieraan is dat ik op deze manier met zo’n beetje de hele organisatie samenwerk en voortdurend mijn inhoudelijke kennis over onze batterijsystemen en de slimme software bijspijker.

Groeien met behoud van het iwell-DNA

In de komende jaren zie ik iwell flink groeien, zowel nationaal als internationaal. Dit is een hele leuke maar ook spannende stap! Niet alleen omdat iwell een leidende rol en daarmee ook een voorbeeldfunctie in de energietransitie heeft, maar ook omdat we het iwell-DNA willen behouden te midden van de groei. Onlangs hebben we onze eerste internationale vestiging in Duitsland geopend. Ik volg vol enthousiasme en spanning de ontwikkelingen in Duitsland, en ik weet zeker dat ik niet de enige ben: veel van mijn collega’s zijn druk met de expansie. Wat mijn persoonlijke toekomst binnen iwell betreft, hoop ik nog meer te leren over HR en recruitment, omdat dit vak voor mij vrij nieuw is en ik er ontzettend veel energie uithaal.

Welke Cube is er voor jou?

Ontdek welk slim batterijsysteem de beste oplossing biedt voor jouw duurzaamheidsdoelstelling.

Reageer op dit artikel