Industrie

Een slim batterijsysteem voor Industrie

De energietransitie zet de kern van de industrie op zijn kop. Elektrificatie van machines en vervoer is onvermijdelijk, terwijl de aanleg van laadinfrastructuur en de noodzaak van schonere, lokaal opgewekte energie de agenda bepalen.

Al deze ontwikkelingen roepen interessante uitdagingen op. Stroomnetten zijn nooit bedoeld voor dit level van elektrificatie, verbruik en opwek zijn vaak niet synchroon en lokale energiemanagement ontbreekt.

Het vraagt om een nieuwe aanpak. Een aanpak die slimmer en lokaler georiënteerd is. Waarbij netafhankelijkheid tot een minimum wordt teruggedrongen en energiestromen lokaal slim worden opgeslagen en gedirigeerd.

Voordelen van een slim batterijsysteem

Net onafhankelijk

Niet langer beperkt door netcongestie en (bijna) onafhankelijk van het net.

Gebruik schone energie

Je eigen opgewekte schone stroom gebruiken wanneer je het nodig hebt.

Meer vermogen

Meer trucks sneller laden
met extra vermogen.

Slimme energiemanagement

Een Power Cube Modular wordt middenin (niet letterlijk) jouw energienet geplaatst, dat maakt het slimme batterijsysteem een dirigent van jouw energiestromen. Een greep uit de functionaliteiten van het batterijsysteem:

Een duurzaam distributiecentrum

Samen met Sunrock – een van de grootste ontwikkelaars van zonneparken in Nederland – en Prologis – een ontwikkelaar van distributiecentra – zorgde we ervoor dat een groot Tilburgs distributiecentrum met een beperkte netaansluiting toch volledig van de potentie van de zonnepanelen gebruik kan maken.

Zo laden de snelladers de trucks het grootste deel van de tijd met eigen opgewekte schone stroom.

Video afspelen

Onderdelen van het verdienmodel

Het verdienmodel van een slim batterijsysteem voor de industrie sector bestaat vaak uit de volgende onderdelen.

Zelfconsumptie

Meer zelf-consumptie van opgewekte zonne-energie is uiteraard een direct besparing op de energierekening.

Meer vermogen

Als je meer gecontracteerd vermogen wilt op je aansluiting kan je dat aanvragen bij je netbeheerder (mits er plek is op het net in jouw regio). Een verzwaring van jouw netaansluiting is een kostbare ingreep, die niet nodig is met een batterijsysteem.

HBE's

Hernieuwbare Brandstof Eenheden. zijn een stimuleringsmiddel om vervoer te verduurzamen, de vervuiler betaalt. Voor de vergroener kan dat interessante opbrengsten opleveren. Lees meer over HBE's.

Onbalans handel

Wanneer er onbalans ontstaat op het energienet en je de netbeheerder helpt om deze onbalans te verhelpen kan je daar interessante vergoedingen voor krijgen.

EPEX Optimizer

De EPEX optimizer zorgt ervoor dat er bij gunstige energieprijzen wordt geladen of ontladen. Zo wordt de energierekening verder geoptimaliseerd.

Fiscale voordelen

Bij de aanschaf van een batterijsysteem zijn fiscale voordelen van toepassing. Daarbij kun je denken aan de Energie Investeringsaftrek (EIA) en de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA).

Welke Cube is er voor jou?

Ontdek welk slim batterijsysteem de beste oplossing biedt voor jouw duurzaamheidsdoelstelling.