Hoe Cube werkt

Besparen en verduurzamen

Cube slaat schone stroom, van de zon en de wind, op en levert terug wanneer nodig. Zo gebruik je ook zonnestroom wanneer de zon even niet schijnt. Maar Cube kan meer. De batterij levert razendsnel stroom op momenten dat de vraag even heel groot is. Deze piekmomenten zorgen voor een zware belasting van het energienetwerk. Verlaag je de piekbelasting, dan kun je een lagere netaansluiting krijgen, wat veel geld kan besparen. Energiegebruik wordt zo niet alleen goedkoper, maar vooral ook duurzaam, schoner en onafhankelijk van anonieme energieleveranciers.

Hoge pieken in het energiegebruik.
Dit kan nu niet opgevangen worden.

Geen pieken nu Cube de
groene energie opslaat.

iwell Energy Community

Eén Cube is een oplossing voor één gebouw. Stel je nu eens voor dat alle Cubes verbonden worden met elkaar en een groot slim flexibel netwerk vormen. Toekomstmuziek? Nee hoor. De iwell energy community maakt het mogelijk om slim alle batterijen aan elkaar te koppelen en het elektriciteitsnet zoveel mogelijk te ontzien. Goed voor een duurzame energievoorziening, maar ook goed voor jouw portemonnee. Bespaar per systeem honderden euro’s extra, zonder dat je daar iets voor hoeft te doen.
Demand forecast
Productie forecast
Energieprijs forecast

Waarom energie opslaan?

Nederland werkt aan verduurzaming. Daarom bouwen we windmolens en leggen we op zoveel mogelijk daken zonnepanelen. Een mooie ontwikkeling, maar het zorgt ook voor uitdagingen. Wind en zon zijn namelijk onvoorspelbare energiebronnen

Ons energienetwerk functioneert alleen als er evenveel energie opgewekt als gebruikt wordt. En dan zijn onvoorspelbare bronnen lastig. De wind waait niet altijd even hard en zonnestroom is er alleen als de zon schijnt. Als we geen actie ondernemen,
dan gaat over een paar jaar letterlijk het licht uit in Nederland.

Willen we al onze energie halen uit schone, maar onvoorspelbare bronnen als zon en wind, dan moeten we schone energie opslaan op momenten van overvloed. Deze energie gebruiken we op momenten dat er tekort is, zo blijft het energienetwerk in balans. Cube vangt energie op en vormt hiermee een onmisbare schakel op weg naar een duurzame energievoorziening.

Mismatch opwek en gebruik zonnestroom

opwek zonnestroom
gebruik in Kwh →
consumptie stroom
tijd →
meerweten
Meer weten?

Nieuwsgierig naar deze slimme batterij? We komen graag langs om je meer te vertellen over de mogelijkheden. Lees hier hoe wij te werk gaan of maak direct een afspraak!

Blijf op de hoogte!

Join the movement!
Schrijf je in voor onze updates en mis niets meer rondom Cube.