Hoe het werkt

Hoe werkt een slim batterijsysteem?

Een slim batterijsysteem van iwell is als de dirigent van jouw duurzame energiesysteem. Ervaar de kracht van zonnepanelen, laadpalen en warmtepompen die naadloos samenwerken. Haal tegelijk het maximale uit je netaansluiting.

Weten welk systeem voor jouw bedrijf werkt? Doe de quickscan.

Synchroniseren van de vraag en aanbod pieken.

Opslaan
zonnestroom

Een stabiel netwerk dankzij iwell Energy Community

Baas over eigen energie

Schone energie opwekken, terugleveren of afnemen van het net, elektrische voertuigen opladen en bedrijfsprocessen elektrificeren, dat kan slimmer. Een slim batterijsysteem fungeert als de dirigent van jouw eigen mini-grid. Door interne en externe databronnen aan elkaar te koppelen kijkt het batterijsysteem naar jouw energiebehoefte en zorgt ervoor dat er altijd voldoende stroom aanwezig is. Denk aan het opslaan van eigen zonne-opwek, het optimaliseren voor de beste stroomprijs of het synchroniseren met een rittenplan.

PV Optimizer
Use solar power more efficent,
to save money and reduce
your CO2 emissions.
Virtual Power Plant trader
Maximize your profits by
entering the energy trading market
via the iwell Energy Community.
Charge Controller
Always have the maximum power
available for your charge infrastructure.

Waarom opslaan?

Nederland werkt aan verduurzaming. Daarom bouwen we windmolens en leggen we op zoveel mogelijk daken zonnepanelen. Een mooie ontwikkeling, maar het zorgt ook voor uitdagingen. Wind en zon zijn namelijk onvoorspelbare energiebronnen

Ons energienetwerk functioneert alleen als er evenveel energie opgewekt als gebruikt wordt. En dan zijn onvoorspelbare bronnen lastig. De wind waait niet altijd even hard en zonnestroom is er alleen als de zon schijnt. Als we geen actie ondernemen, dan gaat over een paar jaar letterlijk het licht uit in Nederland.

Willen we al onze energie halen uit schone, maar onvoorspelbare bronnen als zon en wind, dan moeten we schone energie opslaan op momenten van overvloed. Deze energie gebruiken we op momenten dat er tekort is, zo blijft het energienetwerk in balans. Cube vangt energie op en vormt hiermee een onmisbare schakel op weg naar een duurzame energievoorziening.

tijd →

Onze aanpak

1. Kennismaking

We leggen graag uit hoe we samen aan de slag kunnen.

2. Indicatieve business case

We verkennen hoe batterijen jouw organisatie verder helpen.

3. Installatie batterijsysteem

We installeren de Cube en monitoren het gebruik.

4. Realtime analytics

Inzicht in de analytics van jouw Cube via Myiwell portaal.