Gecontracteerd transportvermogen

Gecontracteerd transportvermogen

Door toenemende netcongestie op de Nederlandse energienetten krijgen steeds meer bedrijven te maken met limieten in hun gecontracteerde transportvermogen wanneer zij deze willen verhogen. Als dat gebeurt stelt je netbeheerder je hiervan uiteraard op de hoogte, maar wat doe je als het zo ver is?

Ik heb mijn gecontracteerd transportvermogen overschreden, wat nu?

Het overschrijden van je gecontracteerd transportvermogen kan leiden tot overbelasting van het net. Daarnaast kan je bij overschrijding fikse boetes krijgen van de netbeheerder.

Wanneer je het vermogen hebt overschreden kan je of een verhoogd gecontracteerd transportvermogen aanvragen – maar dit is vaak erg kostbaar, als er al ruimte is op het net bij jou in de buurt – of op zoek gaan naar manieren om je gebruikte vermogen te verlagen.

Een manier om dat te doen is om energie op te slaan door middel van een slim batterijsysteem.  Een slim batterijsysteem kan geleidelijk energie laden binnen de perken van jouw gecontracteerd transportvermogen en met hoog vermogen ontladen wanneer je extra vermogen nodig hebt. Zo kunnen alle bedrijfsprocessen ongestoord doorgaan zonder rekening te hoeven houden met het maximale vermogen. Wij realiseren energie opslag van klein tot grote opslagoplossingen.

Wat is gecontracteerd transportvermogen?

Het gecontracteerd transportvermogen – of door netbeheerders ook wel GTV-E (gecontracteerd transportvermogen elektriciteit) genoemd – is het maximale vermogen wat jij als afnemer van elektriciteit bent overeengekomen met de netbeheerder. Dit vermogen wordt doorgaans uitgedrukt in kW (kilowatt) of MW (megawatt). Het is belangrijk om te weten wat het gecontracteerde transportvermogen van je aansluiting is, omdat je anders risico loopt op het overschrijden van dit vermogen.

Mocht je zonnepanelen hebben liggen dan kan een slim batterijsysteem er ook voor zorgen dat deze wordt opgeslagen op zonnige dagen, om vervolgens gebruikt te worden als de zon niet schijnt. Zo wordt je minder afhankelijk van het energienet en kan je flink besparen op energiekosten.

Doe de quick-scan

Kom erachter hoe een slim batterijsysteem jou kan helpen binnen het limiet van jouw gecontracteerd vermogen te blijven.

Hoe werkt een slim batterijsysteem?

Slimme batterijsystemen kunnen je helpen het uiterste uit je gecontracteerd vermogen te halen. Maar ze kunnen nog meer, lees hoe het werkt.

Wij gebruiken cookies om jou de beste website-ervaring te kunnen geven. Lees er alles over in ons privacystatement.