TenneT accepteert inzet Cube om stroomnet te stabiliseren

Als eerste partij in Nederland heeft iwell de prekwalificatie van kleine (10 kWh voor de FCR) en grote (14000 kWh voor de aFRR) batterijsystemen met succes voltooid. Ook TenneT accepteert nu de inzet van onze batterijsystemen om het stroomnet te stabiliseren.

Grote test met Cube batterijsystemen

Al in 2021 publiceerden we dat Cobouw de Cube, onze thuis- of wijkbatterij, nomineerde in de categorie Innovatie van de Cobouw Awards. Maar we zitten natuurlijk niet stil! Inmiddels is duidelijk geworden dat TenneT de inzet van onze batterijen accepteert om het stroomnet te stabiliseren. TenneT beheert het hoogspanningsnet in Nederland en grote delen van Duitsland. Onlangs heeft TenneT een grote test uitgevoerd waarbij de verschillende batterijsystemen van iwell zijn ingezet om het stroomnet te stabiliseren. En ze voldoen aan alle eisen!

Virtuele energiecentrale

Door zo’n honderd van onze grote en kleine batterijsystemen met elkaar te verbinden, vormen ze als het ware een zwerm van batterijen, een virtuele energiecentrale waar de netbeheerder op lokaal terrein gebruik van kan maken (FCR). Door onderdeel te zijn van dit slimme en flexibele netwerk, kun je ook als kleine speler je bijdrage leveren aan een stabiel energienet. Zelfs gebruikers met een kleine batterij van 10 kWh kunnen zo al toetreden tot de energiemarkt.

Iedereen kan bijdragen

Via de iwell Energy Community kan iedereen een bijdrage leveren, van MKB’er of eigenaar van een appartementencomplex tot de grote industrieel. Dat ook TenneT onze virtuele energiecentrale nu erkent, is wat ons betreft heel goed nieuws. Congestie op het net wordt een steeds groter probleem. Alle flexibiliteit die we kunnen om het net stabiel te houden en meer schone stroom te leveren, is broodnodig. Doen we dat niet, komt de energietransitie piepend en krakend tot stilstand. En daar is niemand bij gebaat.

Meepraten?

Welke mogelijkheden zie jij om de energietransitie te versnellen? Stuur een mailtje naar info@iwell.nl of reageer via onze LinkedIn-pagina.

of kies hieronder een ander thema waar je meer over wilt weten.

Netcongestie

Een energietransitieversneller of -vertrager? Lees alles over het fenomeen netcongestie.

Energiemarkten

Hoe werken de energiemarkten? Lees alles over de verschillende energiemarkten en hun werking.

E-mobility

Wat is charge management? Lees alles over (snel)laders en slimme toepassing met energie-opslag.

Software

Wat is een EMS? Lees alles over energy management systemen en de rol van software in energie-opslag.

Veiligheid & regelgeving

Hoe veilig is een batterijsysteem? Lees alles over internationale en nationale regelgeving.

Slim batterijsysteem

Hoe werkt een slim batterijsysteem? Lees alles over de componenten van een batterijsysteem en hoe ze werken.

Altijd op de hoogte

De nieuwste artikelen, whitepapers en andere nieuwtjes altijd in je inbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.