Software Engineer Hanneke den Ouden

Hoi Hanneke, leuk dat ook jij deel uitmaakt van ons gezellige iwell team! We willen je graag even kort voorstellen aan de trouwe iwell volgers. Hoe zou jij jezelf in één zin omschrijven?

Ik ben een vrolijk en optimistisch persoon en altijd in voor actie!

En wat voor actie bedoel je dan?

Vooral veel gezelligheid. Dus dat kan het organiseren zijn van een activiteit voor mijn vriendengroep of een gezellig avondje wat eten en drinken.

En je bent een vrolijk persoon. Dat weten wij wel, maar waar kunnen anderen dat uit opmaken?

Ik ben niet iemand die snel bij de pakken neer gaat zitten, die altijd wel het positieve van een situatie kan zien.

En is dat voordelig in jouw werkzaamheden?

Zeker! Vooral als programmeur. Dan zit je nou eenmaal wel eens ‘vast’. Soms denk je dan: ‘Hier kom ik nooit meer uit.’ En dan is het belangrijk om door te kunnen bijten en juist te denken: ‘Hier moet een oplossing voor zijn!’

Waar ben je goed in?

Ik ben goed in structuur aanbrengen en overzicht bewaren. Ervoor zorgen dat we met z’n allen naar een doel werken en dat dat doel ook bekend is bij iedereen.

Zou je dat ook kunnen omschrijven als een leider?

Ja, wel een beetje denk ik. Dat doe ik van nature. Dat zie je ook in mijn privé situaties. Daar regel ik ook graag de zaakjes.

Hoe belangrijk vind jij het milieu, het klimaat en duurzaamheid?

Belangrijk! Toen ik écht klein was sprak ik – tot grote schaamte van mijn ouders – mensen aan als zij papiertjes op straat gooiden. Én ik heb een tijdje niet naar het Jeugdjournaal mogen kijken, omdat er dan gesproken werd over een gat in de ozonlaag en ik daar niet van kon slapen.

Ik heb er verder nooit echt iets actief mee gedaan en het is, na verloop van tijd, een beetje naar de achtergrond geraakt. Nu de afgelopen jaren alsmaar duidelijker wordt dat er echt een probleem is, vond ik het belangrijk om in mijn werk aan een oplossing voor dit probleem bij te dragen.

Doe je privé ook iets met duurzaamheid?

Een beetje de standaard dingen. Ik probeer in de dingen die ik doe en koop rekening te houden met de impact op het klimaat. Ik ga zo min mogelijk met de auto en zoveel mogelijk met de trein en fiets. Daarnaast eet ik weinig vlees en scheidt ik uiteraard mijn afval. Het is misschien niet heel revolutionair, maar ik vind het belangrijk om met kleine dagelijkse keuzes ook mijn bijdrage te leveren.  

Misschien niet heel revolutionair, maar zeker niet minder belangrijk. Goed bezig!

En waarom ben je bij iwell komen werken?

Ik wilde graag voor een relatief klein bedrijf werken dat bezig is om een maatschappelijk probleem op te lossen. Ik kwam iwell tegen en zij waren op zoek naar een software engineer. Het klikte heel erg goed tijdens de sollicitatiegesprekken. En dat kwam zeker door de manier waarop het bedrijf gerund wordt. Dit past heel goed bij wat ik fijn vind.

Welke manier is dat?

Aan de ene kant openheid en aan de andere kant de snelheid. De snelheid waarmee zowel intern dingen gebeuren als waarmee we onze Cube ontwikkelen. Het is echt heel leuk om onderdeel te zijn van iwell.  

Bedankt voor jouw tijd, Hanneke! Wil jij ook ons team komen versterken en je aansluiten bij ons? We zijn altijd op zoek naar nieuw talent.

Welke Cube is er voor jou?

Ontdek welk slim batterijsysteem de beste oplossing biedt voor jouw duurzaamheidsdoelstelling.

Reageer op dit artikel