Meet the team: Marnix Rijnart

Hi Marnix, wat leuk dat je meer wilt vertellen over je werk bij iwell! Hoe zou jij jezelf omschrijven in één zin?

Een soort lopende encyclopedie, iemand die overal wel iets vanaf weet maar in het specifiek de software.

Daarom zijn wij zo blij met je! Maar hoe uit zich dat in de rest van je leven?

Ik help vrienden en familie vaak met allerlei zaken. Zo heb ik voor mijn ouders een nieuwe zonnepaneleninstallatie uitgezocht. Hoe zit dat nou? Wat moet daarvoor gebeuren? Na het uitwerken van een plan hebben we dit grotendeels zelf geïnstalleerd. 

Heb je daarnaast nog dingen waar je goed in bent?

In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te boulderen. Daar ben ik redelijk goed in al zeg ik het zelf 😉

Wat doe je precies bij iwell?

Ik ben vooral bezig met software ontwikkeling. Dus dat is het onderhouden en doorontwikkelen van de software die zichtbaar is op de cubes. Maar ik hou me ook bezig met de software in de cloud. Daarbuiten denk ik ook mee met technische issues en nieuwe technische productontwikkelingen.

Hoe belangrijk vind je het milieu, het klimaat en duurzaamheid?

Vrij belangrijk, ja. Ik denk dat wij als mensheid verantwoordelijk om moeten gaan met onze planeet. En als je dat op een duurzame slimme manier kunt doen dan moet je dat ook doen! Dus waar mogelijk probeer ik daar in mijn eigen leven slimme keuzes in te maken. En het is leuk om daar ook op grotere schaal met je werk in bij te dragen.

Doe je privé ook iets met duurzaamheid?

Ja zeker, ik denk na over wat ik koop. Ik hou er niet van om goedkope prullaria te kopen die snel weer stuk gaat en die je vervolgens weer weggooit. Dus dan koop ik liever iets goeds om daar heel lang mee te doen. Plus als je iets goeds koopt is dit vaak prettiger en fijner in gebruik, voorbeelden daarvan zijn laptops, telefoons of stofzuigers. Ik koop liever wat aan de duurdere kant is, maar omdat je er langer mee doet is het uiteindelijk per jaar goedkoper. Bovendien probeer ik met boodschappen doen producten te kopen die niet driedubbel in het plastic zitten. Dat probeer ik te vermijden. En thuis slim omgaan met de verwarming. Bijvoorbeeld in de winter: als mijn vriendin en ik allebei naar werk gaan, dan zetten we de verwarming niet aan. Het duurt even voordat het warm is en tegen de tijd dat het warm is ga je de deur uit. Dus dan laten we die gewoon lekker op 15 graden staan.

Waar krijg jij energie van?

Problemen oplossen. Ik vind het leuk, als iets niet klopt of werkt, om daar dan helemaal in te duiken en erachter te komen wat er precies aan de hand is. Vaak begint dit proces met het analyseren van het probleem. Om vervolgens na te denken over een juiste oplossing. En wanneer jouw gebouwde product positief uit de test komt, daar krijg ik energie van. Het is een fijn gevoel dat het werkt en vooral als het dan ook nog een beetje netjes is met elegante code, daar word ik blij van. 

Welke boodschap zou jij onze volgers mee willen geven?

Wees een beetje lief voor elkaar en voor de planeet!

Ook werken bij iwell? Solliciteer dan nu via de werken bij iwell pagina!

Welke Cube is er voor jou?

Ontdek welk slim batterijsysteem de beste oplossing biedt voor jouw duurzaamheidsdoelstelling.

Reageer op dit artikel