Meet the team: Arno Rots

Hi Arno, vandaag mag jij op de praatstoel zitten om te vertellen over jezelf. Om te beginnen: hoe zou jij jezelf omschrijven in één zin?
Als een vrolijke grappenmaker die best wel goed is in wiskunde en daar heel graag in de praktijk iets mee doet.   

Nu is iedereen natuurlijk benieuwd naar jouw beste go-to grap…
Ik ben meer een situationele grappenmaker, al zeg ik het zelf. Waarbij ik in een leuke situatie in spring om mensen een beetje te bashen (maar niet te heftig natuurlijk). Daarbij ben ik ook niet vies van van grapjes incasseren!

Los van wiskunde en de grapjes, waar ben je nog meer goed in?
Ik heb twee hele goede vrienden waarmee ik echt een goede vriendschap heb. Wij zullen altijd voor elkaar klaar staan en ik dus ook zeker voor hun. Ik denk dat ik wel een goede vriend voor hen ben. Zij hebben mij geholpen met verhuizen, en zij hebben allebei een huis gekocht, dus ik mag ze helpen met klussen in hun huis. Verder ben ik niet echt goed in voetbal. Maar ik vind het wel leuk om te doen en naderhand een biertje te drinken. 

Wat heb je gestudeerd en waar?
Ik heb in mijn studententijd in Amsterdam gewoond. Ik begon met een bachelor business analytics op de VU. En dat is eigenlijk een combinatie van wiskunde, informatica en een klein beetje economie. Daarna heb ik een master econometrie op de VU gevolgd, omdat ik de wiskunde toch wel heel tof vond. Daar heb ik altijd wel mooie cijfertjes gehaald. Meestal gingen wij na de tentamenweek dan wat feestjes meepakken in Amsterdam.

Wat doe je precies bij iwell?
Ik ben data-analist. Ik werk eigenlijk ideeën uit die we hebben en willen testen. Maar soms kunnen we deze ideeën niet per sé in het veld testen. Dat kan ik dan met onze batterijsimulator doen. Daar kunnen we de batterij nabootsen, en daar kunnen we dan zo slim mogelijke dingen bouwen. Hierna kunnen we het in de praktijk nog een keer te testen om te zien of het ook echt werkt.

Zou je een voorbeeld kunnen geven in jip en janneketaal?
PV-curtailment! Dus dat we soms wat minder energie door de omvormers van zonnepanelen laten komen. Bijvoorbeeld als de batterij vol zit en je wil toch de netaansluiting bewaken, dan kun je er voor kiezen om minder stroom door te laten komen vanuit de omvormers van zonnepanelen. Die logica moet mooi samenwerken met de batterij. Dus de batterij moet eerst zichzelf helemaal volladen. Hierna moet je op een andere manier zorgen dat er minder energie het net op gaat. En dat kan door de PV-omvormers af te schakelen. Hoe die logica in elkaar zit en hoe we dat op intelligente wijze aansturen heb ik samen met Marnix helemaal bedacht.

Hoe belangrijk vind je het milieu, het klimaat en duurzaamheid?
Ik vind het milieu, het klimaat en duurzaamheid zeker heel belangrijk en relevant, alleen heb ik mijn persoonlijke leven niet het idee dat ik daar heel veel impact in maak.

Dus je doet privé niet super veel met duurzaamheid?
Niet per sé bewust, maar ik vlieg bijvoorbeeld niet heel regelmatig. Het is natuurlijk heel goed om als individu afval te scheiden, maar ik denk dat je pas echt verschil kan maken op groter niveau. Als iwell doen we dat natuurlijk. We lopen voorop in het realiseren van kleine en grote batterijsystemen. Zo geven we de verduurzaming van het Nederlandse energiesysteem een impuls. Door te werken bij iwell kan ik duurzame impact maken op grootschalig niveau.

Waar krijg jij energie van?
Ik krijg energie als dingen af zijn. Bijvoorbeeld als we iets in de theorie helemaal bedenken en dat het in de praktijk werkt en toegepast wordt. Ik vind het tof om te zien dat mijn projecten echt iets bijdragen binnen iwell. Niet zoals op de universiteit, waar je een project maakt die na becijfering direct in de prullenbak belandt. 

Welke boodschap zou jij onze volgers mee willen geven?
Ga werk doen wat je leuk vindt! Zorg dat wat je doet impact maakt en zorg dat je veel leert.
Je kan heel veel talent hebben en dat verspillen aan dingen die niet per se heel belangrijk zijn (maar waar je bijvoorbeeld heel veel geld kan verdienen ). Ik vind het dan veel belangrijker om iets te doen waarmee je wat bereikt voor de wereld.

Zou jij net zoals Arno impact willen maken door te werken bij iwell? Bekijk dan snel onze vacatures op job.iwell.nl

Welke Cube is er voor jou?

Ontdek welk slim batterijsysteem de beste oplossing biedt voor jouw duurzaamheidsdoelstelling.

Reageer op dit artikel