Iwell op Building Holland

Op 27, 28 en 29 oktober vind je iwell op de Innovatieboulevard van Building Holland in RAI Amsterdam. In deze blog vertelt Jan Willem de Jong, commercieel directeur bij iwell, waarom een bezoekje de moeite waard is.

Ontdek de toekomst van de bouw- vastgoed- en installatiesector

Building Holland is hét kennis- en netwerkevenement waar je de toekomst van de bouw- vastgoed- en installatiesector ontdekt en kennismaakt met de nieuwste innovaties, vooraanstaande experts en koplopers binnen alle sectoren. Vorig jaar vond je ons al op Building Holland met onze Cube. Inmiddels is onze productenfamilie uitgebreid met de Home Cube, die een stapje kleiner is en geschikt voor in huis. En het grote broertje van de Cube, de Power Cube. Daarmee kunnen we pieken in het elektriciteitsnet reduceren als mensen en masse hun auto’s aan de laadpaal hangen of elektrisch gaan koken.

Iwell Energy Community

Alle systemen binnen onze productenfamilie hebben twee dingen gemeen. Ze kunnen razendsnel grote pieken in het stroomverbruik terugdringen en zorgen daarmee voor flinke besparingen op de netbeheerkosten. Bovendien zijn ze allemaal onderdeel van de iwell energy Community. De iwell Energy Community maakt het mogelijk om slim alle batterijen aan elkaar te koppelen om zo het elektriciteitsnet nog meer te ontzien.

Slimme dingen doen

Hoe dat werkt? Al onze systemen hebben een individueel doel. Dat kan bijvoorbeeld gaan om zonnestroom opslaan of stroompieken van de lift verlagen. Andere systemen zijn weer gericht op het tegelijkertijd laden van meerdere auto’s op een relatief kleine kabel of het voorkomen dat het net verzwaard moet worden als iedereen elektrisch gaat koken. Maar heel vaak zijn er geen pieken. Op die momenten zetten we de systemen in om slimme dingen te doen binnen de iwell Energy Community. Dus als een batterij lokaal niet nodig is, omdat er geen pieken zijn, wordt hij ingezet om het stroomnetwerk – in de wijk of landelijk – te stabiliseren.

Superbatterij

Eén individuele batterij is te klein om problemen in het stroomnetwerk op te lossen, maar allemaal aan elkaar gekoppeld kunnen ze dat wel. Door in onze Community al die batterijen bij elkaar te brengen, functioneren ze als een grote superbatterij. Dat is iets waar we vandaag de dag woningcorporaties en netbeheerders al mee helpen. Het resultaat is dat de kosten van de energierekening dalen en dat grootschalige investeringen in het lokale elektriciteitsnetwerk uitgesteld kunnen worden of zelfs overbodig worden. Zo versnellen we de energietransitie en houden we de kosten voor onze maatschappij zo laag mogelijk.

Nieuwsgierig?

Wil je meer weten? Kom dan langs op onze stand tijdens Building Holland 2020 in RAI Amsterdam op 27, 28 en 29 oktober. Je vindt ons op stand 10.1 IB op de Innovatieboulevard. Wil je nu al meer weten, stuur me dan een mailtje via janwillem@iwell.nl.

Welke Cube is er voor jou?

Ontdek welk slim batterijsysteem de beste oplossing biedt voor jouw duurzaamheidsdoelstelling.

Reageer op dit artikel